Wyraziste guacamole
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski, Sosy, kremy, pasty
Przygotowanie:
Składniki:3 nieprzejrzałe awokado, obrane i pozbawione pestek
1 duży pomidor, drobno pokrojony
1 dymka, drobno pokrojona
1 duży wyciśnięty ząbek czosnku
sól i świeżo mielony pieprz
¼ szklanki soku z cytryny
½ łyżeczki drobno posiekanego chili
1 łyżka posiekanych listków kolendry
Przygotowanie:
Awokado włożyć do miski i rozgnieść widelcem pozostawiając trochę grudek. Dodać pozostałe składniki zostawiając trochę dymki, kolendry i chili do ozdoby. Wymieszać. Doprawić do smaku. Przełożyć do miseczki, posypać dymką, kolendrą i chili. Podawać nie później niż 4 godziny po przygotowaniu.
© Annabel Langbein
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W