Wołowina teriyaki
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 40)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia japońska
Składniki:
- 200 g cienko pokrojonej wołowiny
- 3 łyżki tamari
- 3 łyżki mirin
- łyżeczka posiekanego imbiru
- 3 ząbki czosnku
- olej słonecznikowy do smażenia
- pęczek bok choy
- sól
- ugotowany brązowy ryż
- posiekana dymka
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mięso zamarynować w tamari, mirin, imbirze i jednym ząbku czosnku. Usmażyć do miękkości na rozgrzanym oleju. Na oddzielnej patelni podsmażyć bok choy z 2 ząbkami czosnku, solą i odrobiną wody. Przybrać posiekaną dymką i podawać z brązowym ryżem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W