Tosty z prawdziwkami

Tosty z prawdziwkami
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 4.70
Seria kulinarna:
Tobie i Matt (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Przygotowanie:


Składniki
2 grube kromki pieczywa, podpieczone na grillu albo w tosterze
25 g niesolonego masła albo kaczego smalcu
2 ząbki czosnku, obrane i drobno posiekane
200 g prawdziwków, oczyszczonych i pokrojonych w plastry
3 łyżki białego wina
garść liści natki pietruszki, umytych i grubo posiekanych
sól morska i świeżo mielony czarny pieprz
oliwa dobrej jakości

Przygotowanie
Na dużym ogniu rozgrzej dużą patelnię. Włóż na nią tłuszcz (masło albo smalec), a gdy zacznie skwierczeć, dodaj pokrojone grzyby. Smaż mieszając przez 3-4 min. Wlej wino i smaż dalej, aż płyn odparuje. Dodaj czosnek i natkę. Skrop oliwą opieczone kromki chleba, ułóż je na talerzu, na wierzch nałóż grzyby i od razu podawaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA