Tort Pawłowej
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Mathew Hayden na domowym gruncie (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia australijska
Składniki:
- 2 białka
- 350 g miałkiego cukru
- 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
- 1 łyżeczka octu
- 1 łyżeczka ekstraktu wanilii
- 3 łyżki stołowe wrzątku
- 300 ml bitej śmietany
- truskawki przecięte na pół
- 2 marakuje
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 160°C. Wyłóż blachę pergaminem. Do dużej miski wlej białka, wsyp cukier i skrobię. Wlej ocet. Ubijaj elektrycznym mikserem. Dolej wrzątek. Ubij sztywną pianę. Przełóż na pergamin. Rozsmaruj łopatką, aż uzyskasz koło o średnicy 22 cm z lekkim wgłębieniem w środku. Piecz przez 20 minut, aż beza będzie złocista. Wyjmij z piekarnika i wystudź. Wsuń duży nóż pod bezę i ostrożnie przełóż na paterę. Nałóż bitą śmietanę i rozsmaruj po bezie. Przybierz truskawkami. Przetnij marakuje, wyjmij łyżką miąższ i nałóż na truskawki. Podawaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W