Tilapia w panierce z chipsów nachos

Tilapia w panierce z chipsów nachos
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.103)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 4 filety z tilapii
  • pokrojone w długie cienkie paski
  • 1/2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • roztrzepane
  • kilka garści trzy kolorowych nachos
  • pokruszonych w plastikowej torebce

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 175 stopni C. Ustawić klasyczną ścieżkę do panierowanie – mąka w jednej misce, jajka w drugiej i nachos w trzeciej. W takiej kolejności panierować kawałki ryby. Układać na papierze do pieczenia i piec, aż staną się chrupiące, około 15 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA