Tilapia w panierce z chipsów nachos
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.103)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 filety z tilapii
- pokrojone w długie cienkie paski
- 1/2 szklanki mąki
- 2 jajka
- roztrzepane
- kilka garści trzy kolorowych nachos
- pokruszonych w plastikowej torebce
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 175 stopni C. Ustawić klasyczną ścieżkę do panierowanie – mąka w jednej misce, jajka w drugiej i nachos w trzeciej. W takiej kolejności panierować kawałki ryby. Układać na papierze do pieczenia i piec, aż staną się chrupiące, około 15 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W