Tarta ze szpinakiem i ricottą

Tarta ze szpinakiem i ricottą
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.10

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 180°C. Wymieszać ricottę, jajka i posiekany szpinak. Dodać szczyptę cynamonu i szczyptę soli. Z mąki z solą, oleju i wody zagnieść ciasto. Uformować kulę, owinąć folią i schłodzić przez pół godziny. Rozwałkować ciasto na grubość 3 mm i przełożyć do lekko natłuszczonej formy. Docisnąć, przykryć papierem do pieczenia i obciążyć ryżem. Piec przez 10 minut, następnie nałożyć farsz i piec przez kolejne 10 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA