Tajska zupa ostro-kwaśna z małżami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.88)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia tajska
Składniki:
- 750 g świeżych małż
- umytych w zimnej wodzie i oczyszczonych
- 3 szklanki wody
- 1 łyżka ostrego tajskiego sosu sriracha
- duża szczypta soli
- czubata łyżka cukru
- sok z 1 limonki
- garść liści kolendry
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Włóż małże do dużego garnka, zalej wodą, dodaj sos sriracha, sól i cukier. Szczelnie przykryj garnek pokrywką i gotuj, aż wszystkie muszle się otworzą. Wyrzuć zamknięte muszle. Przed podaniem wyciśnij do garnka sok z limonki i włóż liście kolendry.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W