Tajska zupa ostro-kwaśna z małżami

Tajska zupa ostro-kwaśna z małżami
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.88)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia tajska

Składniki:

  • 750 g świeżych małż
  • umytych w zimnej wodzie i oczyszczonych
  • 3 szklanki wody
  • 1 łyżka ostrego tajskiego sosu sriracha
  • duża szczypta soli
  • czubata łyżka cukru
  • sok z 1 limonki
  • garść liści kolendry

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Włóż małże do dużego garnka, zalej wodą, dodaj sos sriracha, sól i cukier. Szczelnie przykryj garnek pokrywką i gotuj, aż wszystkie muszle się otworzą. Wyrzuć zamknięte muszle. Przed podaniem wyciśnij do garnka sok z limonki i włóż liście kolendry.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA