Szwedzki gulasz śniadaniowy

Szwedzki gulasz śniadaniowy
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
W interesie mięsożercy (odc. 13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska

Przygotowanie:

Lekko rozgrzej patelnię i polej ją tłuszczem z kaczki lub oliwą. Połóż na niej rozdrobniony czosnek i smaż na bardzo wolnym ogniu. Dorzuć posiekaną w kostkę szalotkę. Pokrój ziemniaki w plasterki i rozłóż na patelni. Nadaj postać kosteczek wszystkim kawałkom mięsa i dorzuć je do składników na patelni. Odkręć gaz, żeby zaczęły skwierczeć. Przypraw solą i pieprzem. Dodaj groszek i zamieszaj. (Mrożony przelej wcześniej wrzątkiem.) Ukrój grube kromki ciasta drożdżowego i podpiecz je w piekarniku lub tosterze. Posyp gulasz świeżą natką pietruszki, odrobiną soli i pieprzu i przełóż na talerz. Sparz jajko. Uformuj w środku porcji mały dołek i ułóż tam żółtko w skorupce. Podawaj z tostami. Przed zjedzeniem wymieszaj żółtko z gulaszem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA