Szponder w stylu meksykańskim
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
Składniki:
- kawałek szpondra o wadze 450 g
- 4 ząbki czosnku
- zmiażdżone
- ¼ szklanki soku z limonki (4 limonki)
- 2-3 łyżki świeżego oregano
- 1 łyżeczka cukru
- 5 łyżek oliwy z pierwszego tłoczenia
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu
- dodatkowa sól i świeżo zmielony czarny pieprz do przyprawienia mięsa
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W dużej plastikowej zamykanej torebce umieścić czosnek, sok z limonki, oregano, cukier, oliwę, sól i pieprz. Włożyć mięso, zamknąć torebkę i trochę ją pougniatać, aby dobrze rozprowadzić marynatę. Wstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.
Wyjąć mięso z torebki, oprószyć solą i pieprzem, położyć na rozgrzanej patelni grillowej i smażyć po 4 minuty z każdej strony. Kiedy mięso odpocznie, pokroić je w plastry w poprzek włókien i podawać.
Wyjąć mięso z torebki, oprószyć solą i pieprzem, położyć na rozgrzanej patelni grillowej i smażyć po 4 minuty z każdej strony. Kiedy mięso odpocznie, pokroić je w plastry w poprzek włókien i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia meksykańska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W