Szaszłyczki z paneeru i warzyw
Oceń przepis:
Przygotował:
Anjum Anand
- Seria kulinarna:
- Łatwa kuchnia indyjska (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
- Ilość osób:
- 6
Przygotowanie:
Marynata125 ml greckiego jogurtu
mały kawałek świeżego imbiru, obrany i grubo posiekany
2-3 ząbki czosnku, obrane i grubo posiekane
sól do smaku
½ łyżeczki sproszkowanego chilli
1 łyżeczka garam masala
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oleju roślinnego
1 łyżka mąki z ciecierzycy
1 łyżeczka mielonego kminu
nasionka z sześciu strączków zielonego kardamonu, utarte w moździerzu
Szaszłyczki
250 g paneeru pokrojonego w kostkę o boku 2,5 cm
1 duża cebula, pokrojona na duże kawałki
1 zielona i 1 czerwona słodka papryka, wypestkowane i pokrojone na duże kawałki
olej roślinny do natłuszczenia blachy
6 patyczków do szaszłyków
roztopione masło do polania
Przygotowanie
Wymieszać w misce wszystkie składniki marynaty, dodać paneer, cebulę i papryki. Przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki co najmniej na pół godziny. Nagrzać piekarnik do 200 °C i natłuścić blachę do pieczenia olejem. Nabić warzywa i paneer na patyczki. Piec 7 minut, polać roztopionym masłem, odwrócić i piec jeszcze 5-7 minut.
Opracowano na podstawie programu „Łatwa kuchnia indyjska”.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W