Sweet angel hair vermicelli
Oceń przepis:
Przygotował:
Anjum Anand
- Seria kulinarna:
- Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Krem pomarańczowy:
90 ml śmietanki kremówki
1 łyżeczka cukru
¼ łyżeczki skórki pomarańczowej + do przybrania
Wermiszel:
3 łyżki ghee (sklarowanego masła)
1 łyżka migdałów w płatkach + do przybrania
2 łyżeczki rodzynek
125 g bardzo cienkiego wermiszelu
125 g cukru
300 ml wody
Przygotowanie:
Ubić składniki kremu na sztywno i wstawić do lodówki do schłodzenia. Rozgrzać w rondlu ghee. Dodać migdały i rodzynki i smażyć 2-3 minuty, aż migdały się zrumienią. Dodać wermiszel i smażyć, mieszając, 2-3 minuty, do zrumienienia. Dodać cukier, zmniejszyć ogień i podgrzewać, cały czas mieszając, aż cukier się rozpuści. Wlać wodę, zamieszać, przykryć pokrywką i gotować na najmniejszym ogniu 5-6 minut, aż wermiszel będzie miękki. (W razie potrzeby dolać wody.) Wyłączyć ogień i zostawić wermiszel w garnku na 3-4 minuty, aby doszedł. Wymieszać widelcem, aby rozdzielić nitki. Nałożyć wermiszel do pucharków, dodać schłodzony krem pomarańczowy, przybrać płatkami migdałów i skórką pomarańczową.
Opracowano na podstawie programu „Łatwa kuchnia indyjska”.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W