Tarta z kremem migdałowym i malinami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 61)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- Ciasto:
- 300 g przesianej mąki pszennej
- 80 g drobnego cukru
- 250 g miękkiego masła
- 2 żółtka
- 1 filiżanka mielonych migdałów
Nadzienie:
- 150 g masła
- pół filiżanki cukru
- 2 jajka
- 1 filiżanka mielonych migdałów
- pół filiżanki mąki pszennej
- 3 łyżki Nutelli
- 1 opakowanie malin
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mielone migdały, masło, mąkę i żółtka umieścić w robocie kuchennym. Wyrobić ciasto. Owinąć je w papier do pieczenia i schłodzić. Następnie rozwałkować podsypując mąką. Przełożyć do formy, obciążyć i piec 15-20 minut w temperaturze 180°C.
Masło, cukier, jajka, mielone migdały i mąkę zmiksować na gładką masę. Dodać Nutellę i dokładnie wymieszać. Rozprowadzić na upieczonym spodzie i posypać malinami. Piec przez 15-20 minut w temperaturze 200°C. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Serwować z lodami.
Masło, cukier, jajka, mielone migdały i mąkę zmiksować na gładką masę. Dodać Nutellę i dokładnie wymieszać. Rozprowadzić na upieczonym spodzie i posypać malinami. Piec przez 15-20 minut w temperaturze 200°C. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Serwować z lodami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W