Suflet z czterech serów

Suflet z czterech serów
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 58)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę. Zrobić zasmażkę z mąki i masła. Wlać mleko i przygotować beszamel. Dodać żółtka, parmezan i gruyer. Następnie dołożyć kozi ser i fetę. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Przełożyć do formy sufletowej i piec w kąpieli wodnej w piekarniku rozgrzanym do 260°C przez 20-25 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA