Suflet z czterech serów
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 58)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 180 g mąki
- 180 g masła
- litr mleka
- 10 jajek
- 30 g pokruszonego sera koziego
- 100 g startego parmezanu
- 100 g startego gruyera
- 200 g pokruszonej fety
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę. Zrobić zasmażkę z mąki i masła. Wlać mleko i przygotować beszamel. Dodać żółtka, parmezan i gruyer. Następnie dołożyć kozi ser i fetę. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Przełożyć do formy sufletowej i piec w kąpieli wodnej w piekarniku rozgrzanym do 260°C przez 20-25 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W