Suflet truskawkowy
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak w sezonie (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 3 jajka
- 2 łyżki bułki tartej
- cukier
- 500 g truskawek
- 2 łyżki masła
- cytryna
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Truskawki przebieram, myję i miksuję na pulpę (albo przecieram przez sito). Białka oddzielam od żółtek, ucieram je z cukrem na białą, puszystą masę. Ucierając, dodaję masło, pulpę, sok z cytryny i tartą bułkę. Z białek ubijam sztywną pianę i bardzo delikatnie mieszam z sufletową masą. Naczynie wysmarowuję tłuszczem i obsypuję bułką tartą. Przekładam masę i zapiekam w piekarniku przez 30-40 min w temperaturze 190 stopni C. Ważne, żeby przez pierwsze 15 min nie otwierać piekarnika!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W