Śródziemnomorski kuskus
Oceń przepis:
Przygotował:
Claire Robinson
- Seria kulinarna:
- Wystarczy 5 składników (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Inne
Składniki:
- 12 suszonych moreli
- 2 miarki bulionu niskosodowego
- 12 oliwek Kalamata (bez pestek)
- ½ miarki młodej szalotki (3 sztuki)
- półtorej miarki kuskusu*
- sól i pieprz do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Morele kroimy na drobne kawałeczki. Przekładamy do rondelka, zalewamy bulionem, w razie potrzeby doprawiamy solą i zagotowujemy. Kroimy oliwki i szalotkę (łącznie z zielonymi częściami warzywa). Kuskus przesypujemy do naczynia i zalewamy zagotowanym „morelowym” bulionem. Dodajemy pozostałe składniki. Naczynie przykrywamy folią spożywczą na kilka minut. Przed podaniem delikatnie mieszamy całość widelcem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W