Sos chili
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
Składniki:
- 12 szklanek obranych i posiekanych pomidorów
- 3 szklanki posiekanej cebuli
- 2 szklanki pokrojonej w kostkę zielonej papryki
- 2-6 chili
- pokrojonych w drobną kostkę
- 5 ząbków czosnku
- pokrojonych na cienkie plasterki
- 1 szklanka białego octu winnego
- 2 łyżki soli
- 1 łyżka nasion kopru włoskiego
- 1 łyżka nasion selera naciowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Włóż do garnka pomidory, paprykę, cebulę i czosnek i doprowadź do wrzenia. Gotuj ok. 15 min, aż papryka będzie miękka. Dodaj cukier, ocet winny, sól i przyprawy i gotuj dalej, aż nadmiar wody wyparuje i powstanie gęsty warzywny sos. Nałóż sos do wyjałowionych słoików, wyparzonych we wrzątku wraz z pokrywkami. Sos można przechowywać w ciemnym chłodnym miejscu przez rok.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia meksykańska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W