Smażony ryż z kurczakiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 49)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia tajska
Składniki:
- 2 pokrojone w plasterki piersi kurczaka zamarynowane w sosie sojowym i imbirze
- 4 filiżanki ugotowanego ryżu jaśminowego
- posiekana cebula
- 3 rozgniecione ząbki czosnku
- kawałek imbiru
- pokrojona w kostkę czerwona papryka
- pęczek dymki
- pół pęczka kolendry
- 2 posiekane chili
- pół filiżanki mrożonych krewetek
- 3 jajka
- sos sojowy
- tamari
- 3 plastry bekonu
- pół filiżanki groszku
- pół filiżanki pokrojonego brokułu
- 4 pieczarki pokrojone w plasterki
- 4 pokrojone grzyby shiitake
- 2 posiekane szalotki
- filiżanka kiełków fasoli
- pokrojona w plasterki marchewka
- filiżanka poszatkowanej kapusty pekińskiej
- prażona szalotka
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Jajka rozmącić z sosem sojowym. Wlać do rozgrzanego woka i smażyć przez minutę. Wyjąć z woka, a następnie usmażyć cebulę, czosnek, szalotki, imbir, chili, bekon, paprykę, marchewkę, grzyby, groszek, krewetki, brokuł, kapustę, ryż i kurczaka. Pod koniec smażenia dodać sos sojowy, tamari, kiełki fasoli, prażoną szalotkę, kolendrę, dymkę i usmażone jajka.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W