Smażony halibut w kokosowej panierce

Smażony halibut w kokosowej panierce
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Utrzeć wszystkie składniki marynaty w moździerzu. Pokryć rybę marynatą i odstawić co najmniej na godzinę. Wymieszać mąkę z miąższem kokosa. Dokładnie obtoczyć kawałki ryby w panierce. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć rybę na małym ogniu, po 3-4 minuty z każdej strony. Skropić sokiem z cytryny i podawać natychmiast.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA