Seler naciowy z kremem z białej fasoli
Oceń przepis:
Przygotował:
Claire Robinson
- Seria kulinarna:
- Wystarczy 5 składników (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
Przygotowanie:
Składniki:
2 łyżki oliwy aromatyzowanej bazylią
cebula
ząbek czosnku
puszka białej fasoli
seler naciowy
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Oliwę rozgrzewamy na patelni. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na oliwie. Dodajemy ząbek posiekanego czosnku. Składniki przyprawiamy solą i pieprzem. I czekamy aż się zeszklą. Dodajemy odcedzoną z zalewy fasolę. Mieszamy i podlewamy odrobiną owej zalewy. Smażymy chwilę, następnie przekładamy całość do robota i miksujemy. Otrzymany w ten sposób dip przekładamy do naczynia (miseczki lub pojemniczka) i schładzamy w lodówce. Seler myjemy, łodygi kroimy na dziesięciocentymetrowe kawałki. Możemy je jeszcze przekroić wzdłuż - co ułatwi konsumpcję. Podajemy ze schłodzonym dipem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W