Sarnia wątróbka z wędzonym boczkiem i ziemniaczanym purée
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1-2 wątróbki sarnie lub cielęce
- mąka wymieszana z solą i pieprzem
- masło
- 4 plastry wędzonego boczku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Oczyść wątróbkę z błon i pokrój w plastry. Każdy z nich obtocz w mące i krótko smaż na patelni, żeby nie zrobiła się zbyt twarda. Podawaj z podsmażonym wędzonym boczkiem, ziemniaczanym purée i sosem cebulowym.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W