Sałatka z sera i malin moroszek
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nordycka kuchnia Sary La Fountain (odc. 15)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska, Kuchnia islandzka
Składniki:
- 1 cykoria
- 1 endywia kędzierzawa
- 100 g sera pleśniowego
- 1 opakowanie fińskiego sera chlebowego lub halloumi
- 1 owoc granatu
- 50 g orzechów pekanowych
Winegret:
- 50 ml oliwy
- 2 łyżki białego octu winnego
- sok z ½ pomarańczy
- 5 łyżek malin moroszek
- duża szczypta czarnego pieprzu
- szczypta soli
- 1 łyżka syropu z agawy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszaj dokładnie składniki winegretu.
Ułóż liście cykorii i endywii na dużym półmisku. Rozłóż kawałki serów pleśniowego i chlebowego. Posyp pestkami granatu i pokruszonymi orzechami pekanowymi. Możesz podgrzać ser chlebowy na patelni. Podawaj z winegretem.
Ułóż liście cykorii i endywii na dużym półmisku. Rozłóż kawałki serów pleśniowego i chlebowego. Posyp pestkami granatu i pokruszonymi orzechami pekanowymi. Możesz podgrzać ser chlebowy na patelni. Podawaj z winegretem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W