Sałatka z rukoli i cukinii
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Włoskie przepisy z River Cafe (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- sok z ½ cytryny
- oliwa extra vergine
- sól i świeżo mielony czarny pieprz
- parmezan pokrojony na duże cienkie wiórki
- 1 zielona cukinia
- pokrojona pod kątem na cienkie plasterki
- 1 żółta cukinia
- pokrojona pod kątem na cienkie plasterki
- 2 duże garście rukoli
- garść liści mięty
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Włóż do miski liście rukoli i mięty, plasterki cukinii i parmezan. Przygotuj sos z pozostałych składników, dokładnie wymieszaj, zalej i przemieszaj wszystkie składniki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W