Sałatka z polędwicą wołową
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.15)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Sałatki, sałaty i surówki
Składniki:
- 150 g polędwicy wołowej
- 2 jajka
- 4 kromki chleba
- ugotowany ziemniak pokrojony w plasterki
- garść fasolki szparagowej
- garść mieszanych liści sałaty
- łyżeczka kaparów
- dojrzały pomidor pokrojony na ćwiartki
- oliwa z oliwek
- 5 ząbków czosnku
- dressing z przepisu na sałatkę z fenkułem
- pstrągiem i miętą
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Polędwicę obsmażamy ze wszystkich stron na oliwie z oliwek. Do smażenia dokładamy ząbki czosnku w łupinach. Na tej samej patelni podsmażamy kromki chleba. Polędwicę i czosnek pieczemy przez 8 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Jajka gotujemy przez 8 minut, a następnie wkładamy do zimnej wody. Fasolę blanszujemy we wrzątku przez 2 minuty. Upieczony czosnek obieramy z łupinek i rozsmarowujemy na grzankach. Talerz skrapiamy dressingiem, układamy ziemniak, pomidor, wołowinę i sałatę. Na wierzch kładziemy fasolkę, jajka, grzanki i kapary. Polewamy dressingiem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W