Sałatka z polędwicą wołową

Sałatka z polędwicą wołową
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.10

Składniki:

  • 150 g polędwicy wołowej
  • 2 jajka
  • 4 kromki chleba
  • ugotowany ziemniak pokrojony w plasterki
  • garść fasolki szparagowej
  • garść mieszanych liści sałaty
  • łyżeczka kaparów
  • dojrzały pomidor pokrojony na ćwiartki
  • oliwa z oliwek
  • 5 ząbków czosnku
  • dressing z przepisu na sałatkę z fenkułem
  • pstrągiem i miętą
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Polędwicę obsmażamy ze wszystkich stron na oliwie z oliwek. Do smażenia dokładamy ząbki czosnku w łupinach. Na tej samej patelni podsmażamy kromki chleba. Polędwicę i czosnek pieczemy przez 8 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Jajka gotujemy przez 8 minut, a następnie wkładamy do zimnej wody. Fasolę blanszujemy we wrzątku przez 2 minuty. Upieczony czosnek obieramy z łupinek i rozsmarowujemy na grzankach. Talerz skrapiamy dressingiem, układamy ziemniak, pomidor, wołowinę i sałatę. Na wierzch kładziemy fasolkę, jajka, grzanki i kapary. Polewamy dressingiem. Doprawiamy solą i pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA