Sałatka z pieczonych buraków z grzankami i kozim serem
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 4 duże umyte buraki
- 150 g soli kamiennej
- 1 obrana hiszpańska cebula
- 1 mały
- poszatkowany fenkuł
- 30 ml oliwy
- mała
- pokrojona w cienkie kromki ciabatta
- sól w płatkach
- czarny pieprz
- 4 łyżki prażonych orzechów laskowych
- 100 g sera koziego
- pęczek młodej bazylii albo rzeżuchy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 200°C. Blachę do pieczenia wysypać solą. Ułożyć na niej buraki. Piec 45 minut, aż będą miękkie. Można dołożyć do nich nieobraną cebulę. Po upieczeniu buraki ostudzić i obrać. Pokroić na ósemki. Nakłuć ciabattę nożem. Polać oliwą i ułożyć na blasze. Piec przez 15 minut, aż się zrumieni. Pokroić cebulę na ósemki. Ułożyć na małej patelni. Polać oliwą. Podsmażyć na złoty kolor. Wymieszać miód i musztardę. Dolać ocet i oliwę. Mieszając dolewać olej z orzechów.
Ułożyć buraki na półmisku. Skropić dressingiem. Dodać fenkuł i orzechy laskowe. Polać dressingiem. Posmarować grzanki kozim serem. Dołożyć do sałatki. Całość posypać bazylią albo rzeżuchą.
Ułożyć buraki na półmisku. Skropić dressingiem. Dodać fenkuł i orzechy laskowe. Polać dressingiem. Posmarować grzanki kozim serem. Dołożyć do sałatki. Całość posypać bazylią albo rzeżuchą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W