Sałatka z oliwkami, pomidorami i bakłażanem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 37)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- filiżanka pokrojonych zielonych oliwek marynowanych z chili
- 4 rzymskie pomidory
- 3 upieczone, obrane i pokrojone czerwone papryki
- 2 bakłażany
- pół pęczka posiekanej natki pietruszki
- posiekany pęczek koperku
- posiekany pęczek szczypiorku
- sok z cytryny
- oliwa
- 4 pokrojone anchois
- łyżka prażonego sezamu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Plastry bakłażana posypać solą i odstawić na 15 minut, żeby puściły sok. Osuszyć je papierowym ręcznikiem i usmażyć. Odsączyć nadmiar tłuszczu. Pokroić na kawałki.
Wymieszać oliwki, paprykę, pomidory, zioła, anchois i sok z cytryny. Dodać bakłażana i posypać ziarnami sezamu.
Wymieszać oliwki, paprykę, pomidory, zioła, anchois i sok z cytryny. Dodać bakłażana i posypać ziarnami sezamu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W