Sałatka z makaronem, tofu i wodorostami

Sałatka z makaronem, tofu i wodorostami
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 23)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia japońska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić i odstawić. Odcedzić arame, zachowując płyn. Wymieszać rzodkiew, marchew, tofu, makaron i arame. Wymieszać płyn z arame, tamari, ocet, mirin, olej sezamowy i mielony sezam. Skropić sałatkę. Posypać kiełkami i nori.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA