Sałatka z makaronem, tofu i wodorostami
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 23)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia japońska
Składniki:
- pół paczki makaronu gryczanego
- ¼ pokrojonej w zapałkę rzodkwi japońskiej
- ½ pokrojonej w zapałkę marchewki
- łyżeczka soli morskiej
- ½ filiżanki pokrojonego w zapałkę wędzonego tofu
- łyżka namoczonych wodorostów arame
- ½ filiżanki tamari
- 2 łyżki octu winnego
- 2 łyżki mirin
- łyżka oleju sezamowego
- 3 łyżki zmielonych ziaren sezamu
- ½ pęczka kiełków rzodkwi japońskiej
- poszatkowany arkusz nori
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić i odstawić. Odcedzić arame, zachowując płyn. Wymieszać rzodkiew, marchew, tofu, makaron i arame. Wymieszać płyn z arame, tamari, ocet, mirin, olej sezamowy i mielony sezam. Skropić sałatkę. Posypać kiełkami i nori.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W