Fasola szparagowa z makaronem ryżowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc. 4)
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 6 garści (300g) oczyszczonej zielonej fasoli szparagowej
- 250g makaronu ryżowego
- ½ szklanki prażonych
- posiekanych orzechów ziemnych
- 3 łyżki stołowe grubo posiekanych liści kolendry
- 1 łyżka stołowa prażonych nasion sezamu
- 2 szklanki kiełków fasoli mung
- ½ łyżeczki soli
- świeżo zmielony czarny pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przekrój fasole na pół, gotuj przez 2 min. w osolonym wrzątku. Odcedź, przelej zimną wodą, żeby zachowały chrupkość i kolor. Makaron wrzuć do dużego garnka z wrzątkiem. Zestaw z ognia, niech postoi 10 min. lub dłużej. Odcedź makaron i przelej zimną wodą. Wrzuć makaron i fasolę do dużej salaterki, w której będziesz podawać sałatkę. Dodaj orzechy, kolendrę, sezam i kiełki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W