Sałatka z kurczaka
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 2 szklanki gotowanego mięsa kurczaka porwanego na kawałki
- ½ szklanki selera naciowego pokrojonego w plasterki
- 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
- 1 łyżka soku z cytryny
- ⅓ szklanki majonezu (lub mniej)
- ½ łyżeczki gruboziarnistej soli
- ¼ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszać w misce mięso kurczaka, selera, pietruszkę, sól, pieprz i sok z cytryny. Stopniowo dodawać majonez, do uzyskania pożądanej konsystencji. Sałatkę można przechowywać jeden dzień w lodówce.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W