Sałatka z kiełkami rzodkiewki
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 1 endywia
- kilkanaście śliwek kalifornijskich
- 100 gram lekko solonego koziego białego sera
- 1 szklanka kiełków rzodkiewki
- 5 dag orzeszków pini
- kilka liści świeżej szałwii
- szczypta pieprzu
- 1 łyżka kremu balsamicznego
- 1 łyżka oliwy truflowej
- 1 szczypta mielonego czerwonego pieprzu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Prażymy orzeszki pini przez chwilę na suchej patelni dla wydobycia aromatu. Mieszamy kozi ser z pieprzem i posiekanymi liśćmi szałwi. Powstałą masą nadziewamy śliwki kalifornijskie, które układamy na półmisku z porwanymi liśćmi sałaty. Dodajemy orzeszki pini i kiełki rzodkiewki. Polewamy kremem balsamicznym i oliwą truflową. Dekorujemy czerwonym pieprzem.
© Jola Słoma i Mirek Trymbulak
© Jola Słoma i Mirek Trymbulak
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia włoska
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W