Sałatka z grillowanymi kalmarami
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.24)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia hiszpańska
Składniki:
- 1 oczyszczony duży kalmar
- 1 szklanka ugotowanej fasoli jaś
- główka sałaty frisee
Sos
- 5 łyżek oliwy
- sok z 1/2 cytryny
- 1 utarty ząbek czosnku
- sól, pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kalmara rozciąć na pół, delikatnie naciąć w kratkę skórę od wewnętrznej strony. Położyć na gorącym grillu stroną naciętą do ognia, grillować tylko z jednej strony. W momencie zdejmowania z grilla kalmar zwinie się w rulonik. Pokroić go na mniejsze kawałki. Sałatę, kalmary i fasolę wymieszać z sosem i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W