Sałatka z grillowanej papryki i bakłażana
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Australijskie Boże Narodzenie (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Dania z grilla
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 2 zielone papryki
- 2 czerwone papryki
- 2 duże bakłażany
- oliwa z pierwszego tłoczenia
- ocet balsamiczny
- sól morska i świeżo zmielony pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej grill. Paprykom odetnij końce, przetnij na pół, usuń nasiona. Przekrój każdą połówkę na trzy części. Bakłażanom odetnij końce, pokrój wzdłuż na plastry o grubości około 1 cm. Obficie polej oliwą, posyp solą i pieprzem. Połóż na grillu. Piecz, aż warzywa będą miękkie i brązowe. Zdejmij z grilla i ułóż na półmisku. Skrop oliwą, octem balsamicznym, posól i popieprz.
Tak samo można przyrządzić świeże szparagi.
Tak samo można przyrządzić świeże szparagi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grilla
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W