Sałatka z cebuli i rzodkiewek
Oceń przepis:
Przygotował:
Si King
- Seria kulinarna:
- Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia argentyńska
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki
2 duże cebule, pokrojone w krążki
5 łyżek oliwy
2 łyżki czerwonego octu winnego
2 rozgniecione ząbki czosnku
½ łyżeczki chili w proszku
6 dużych rzodkiewek, pokrojonych na plasterki
duża garść posiekanej natki pietruszki
duża garść posiekanej świeżej kolendry
1 łyżeczka cukru
sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
Przygotowanie
Plastry cebuli podzielić na krążki i włożyć do miski. Zalać wrzątkiem i zostawić na 15 minut. W tym czasie do drugiej miski włożyć pozostałe składniki i wymieszać starannie. Odsączyć cebulę i przelać zimną wodą w durszlaku. Odsączyć i dodać do miski z resztą składników. Odstawić na parę godzin do lodówki, aby sałatka się „przegryzła”.
© Dave Myers i Si King
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia argentyńska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W