Sałatka z buraków i sera koziego
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.68)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 duże buraki
- umyte i z obciętymi końcami
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz
- ½ szklanki koziego sera
- oliwa z oliwek do skropienia
- ocet balsamiczny do skropienia
- 1 pęczek natki pietruszki
- świeżo zmielony pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Ułożyć buraki na folii aluminiowej i skropić oliwą, posypać solą i pieprzem. Ściśle zawinąć i ułożyć na blasze do pieczenia. Piec ok. 1 godziny, aż widelec będzie łatwo wchodził w buraka. Rozwinąć folię, ostudzić buraki i pokroić na równe ósemki. Włożyć do dużej salaterki, skropić oliwą i octem balsamicznym do smaku. Pokruszyć na wierzch kozi ser, posypać natką i świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W