Ryżowe naleśniczki z sałatką tuńczykową
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.48)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia chińska
Składniki:
- 4 arkusze papieru ryżowego
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- odsączonego
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka ziarnistej musztardy
- sok z ½ cytryny
- 1dymka
- drobno pokrojona
- ¼ szklanki liści kolendry
- 1 konserwowy ogórek
- przekrojony wzdłuż na ćwiartki
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wlej do płaskiego naczynia nieco wody. Namocz papier ryżowy przez 2 min, aż zmiękną i będą przejrzyste. Ułóż je na czystej ściereczce i delikatnie osusz. Wymieszaj tuńczyka z musztardą, oliwą, sokiem z cytryny, dymką, kolendrą, solą i pieprzem. Ułóż pierwszy arkusz papieru ryżowego na blacie, a na nim ćwiartkę ogórka wzdłuż najbliższego brzegu. Nałóż ¼ sałatki tuńczykowej i zwiń papier ryżowy najciaśniej jak się da – tak jak krokiety. Powtórz powyższe czynności, aż 4 naleśniczki będą gotowe.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Kuchnia chińska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W