Razowe spaghetti z warzywami i smażoną sałatą rzymską
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Kucharskiego pomysł na kuchnię (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 100 g razowego makaronu spaghetti
- warzywa z lodówki: np. połówka cebuli, papryka, cukinia, szpinak
- resztka sera, np. feta lub gouda
- bułka smakowa, np. parmezanowa
- mała sałata rzymska
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W garnku zagotuj 1 litr wody z dużą szczyptą soli. Dodaj makaron i ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
W tym czasie na 4-5 łyżkach oliwy z oliwek poddusić warzywa pokrojone w drobną kostkę. Pod koniec gotowania dodaj liście szpinaku (może to być również rukola). Makaron odcedź, dodaj do sosu, wymieszaj i smażyć przez chwilę.
Sałatę przekrój przez środek i podsmaż z każdej strony na oliwie z oliwek. Jeszcze ciepłą posyp parmezanową bułką tartą.
Makaron wyłóż na talerz i posyp pokruszonym lub startym serem. Jeśli nie masz sera możesz posypać podprażoną na patelni bułką tartą.
Makaron podaj z sałatą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
Kuchnia międzynarodowa
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W