Pudding czekoladowy z espresso
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 47)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 150 g posiekanych suszonych śliwek
- 300 ml kawy
- 600 ml wody
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- 35 g masła
- 75 g brązowego cukru
- jajko
- 75 g mąki ze środkiem spulchniającym
- 100 g posiekanej gorzkiej czekolady
- 50 g posiekanych suszonych śliwek namoczonych w 1/3 filiżanki marsali
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
150 g śliwek ugotować w wodzie z kawą. Dodać sody i schłodzić. Masło ubić z cukrem. Dodać jajka, ugotowane śliwki i mąkę. Dołożyć czekoladę i śliwki namoczone w marsali. Wymieszać, przełożyć do formy i piec przez 30-35 minut w temperaturze 175°C.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W