Schab pieczony z cebulą i jabłkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA 2 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z wieprzowiny
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- ok. 25 cm długości schab bez kości, najlepiej z warstwą tłuszczu
- sos sojowy 2-3 łyżki
- 3 ząbki czosnku
- 6 cienkich plastrów boczku
- 1-2 jabłka
- 3-4 cebule
- pieprz czarny
- 2 łyżki ostrej musztardy np. rosyjskiej, Dijon
- olej
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W moździerzu przygotowujemy marynatę. Czosnek, trochę soli, pieprz, ucieramy, dolewamy olej i sos sojowy łączymy składniki. Nacieramy pastą osuszony schab i odstawiamy. Obieramy cebulę i kroimy w półplasterki, jabłka obieramy i kroimy w ósemki. Rozgrzewamy patelnię i olej, obsmażamy schab i przekładamy do żaroodpornego naczynia. Smarujemy musztardą, okładamy boczkiem, obsypujemy cebulą i jabłkami. Pieczemy w żaroodpornym naczyniu pod przykryciem ok. 1,5 godziny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W