Przepis na jerk
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Minimalista (odc.25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia karaibska, Kuchnia jamajska
Składniki:
- 1 łyżka mieszanych ziaren przypraw
- ¼ łyżeczki pokruszonej gałki muszkatołowej (można pokruszyć młotkiem)
- 1 łyżka ziarenek czarnego pieprzu
- 2 łyżeczki suszonego tymianku
- 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego lub do smaku
- 1 łyżka papryki
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżeczki zgniecionego czosnku
- 2 łyżeczki posiekanego lub zmielonego imbiru
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Włożyć wszystkie przyprawy, gałkę muszkatołową, pieprz i tymianek i zemleć na miałki proszek. Wmieszać pozostałe składniki i natychmiast użyć. Jeśli mamy zamiar wykorzystać później, nie dodawać czosnku i imbiru, przechowywać w szczelnym naczyniu, dodać czosnek i imbir przed podaniem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W