Pot au feu

Pot au feu
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Nigel Slater

Seria kulinarna:
Smak mojego życia (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Włóż mostek i ozór wołowy do bardzo dużego garnka i zalej taką ilością zimnej wody, by przykryła mięso. Powoli doprowadź do wrzenia, zdejmując szumowiny łyżką cedzakową. Dodaj do garnka pokrojone warzywa, sól, świeżo mielony czarny pieprz oraz zioła (bouquet garni związany białym sznurkiem). Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 2 godziny. Dołóż do garnka kurczaka oraz kiełbaski. Gotuj kolejne 1,5 godziny, aż wszystkie mięso będzie dobrze ugotowane. Zdejmij garnek z ognia. Wyjmij mięso oraz jarzyny i przechowaj w cieple. Postaw garnek z powrotem na ogniu, a gdy zawrze, dodaj makaron. Gotuj go 7-10 minut. Podaj najpierw rosół, a na drugie danie mięso z musztardą i korniszonami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA