Pasta carbonara

Pasta carbonara
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Donna Hay

Seria kulinarna:
Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonego wrzątku. Odcedzić, przełożyć z powrotem do garnka i postawić na małym ogniu. Dodać żółtka, śmietanę i parmezan. Doprawić solą i pieprzem. Mieszać 2 minuty, aż sos zgęstnieje i pokryje makaron. Podawać z kawałkami prosciutto. Posypać dodatkowym parmezanem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA