Pasta carbonara
Oceń przepis:
Przygotował:
Donna Hay
- Seria kulinarna:
- Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 200 g makaronu fettucine
- 2 żółtka
- 1 szklanka (250 ml) śmietanki kremówki
- ⅓ szklanki (25 g) drobno tartego parmezanu
- sól morska i grubo mielony czarny pieprz
- 4-6 plastrów prosciutto
- drobno tarty parmezan
- do podania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonego wrzątku. Odcedzić, przełożyć z powrotem do garnka i postawić na małym ogniu. Dodać żółtka, śmietanę i parmezan. Doprawić solą i pieprzem. Mieszać 2 minuty, aż sos zgęstnieje i pokryje makaron. Podawać z kawałkami prosciutto. Posypać dodatkowym parmezanem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
Kuchnia włoska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W