Paprykarz z suma

Paprykarz z suma
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Po-smak świata: Węgry (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia węgierska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Filet kroimy na niewielkie kawałki, solimy i smażymy na oleju słonecznikowym. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na tej samej patelni co kawałki suma. Kroimy drobno cebulę, paprykę i pomidora, którego pozbawiamy skórki. Paprykę i cebulę smażymy na tłuszczu wytopionym z boczku. Na koniec do patelni dorzucamy pomidory. Całość solimy i dodajemy odrobinę wody. Zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy suszoną paprykę. Mieszamy paprykarz wraz z kawałkami suma i jeszcze kilkanaście minut trzymamy na małym ogniu. Mąkę rozpuszczamy w wodzie, łączymy roztwór ze śmietaną i dokładnie mieszamy. Po zahartowaniu mieszaniny, dodajemy ją do paprykarza.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA