Paprykarz z suma
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Po-smak świata: Węgry (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia węgierska
Składniki:
- filet z suma
- sól
- olej słonecznikowy
- kawałek boczku
- biała cebula
- papryka
- pomidor
- suszona słodka papryka
- śmietana
- mąka
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Filet kroimy na niewielkie kawałki, solimy i smażymy na oleju słonecznikowym. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na tej samej patelni co kawałki suma. Kroimy drobno cebulę, paprykę i pomidora, którego pozbawiamy skórki. Paprykę i cebulę smażymy na tłuszczu wytopionym z boczku. Na koniec do patelni dorzucamy pomidory. Całość solimy i dodajemy odrobinę wody. Zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy suszoną paprykę. Mieszamy paprykarz wraz z kawałkami suma i jeszcze kilkanaście minut trzymamy na małym ogniu. Mąkę rozpuszczamy w wodzie, łączymy roztwór ze śmietaną i dokładnie mieszamy. Po zahartowaniu mieszaniny, dodajemy ją do paprykarza.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W