Pappa pomodoro
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Włoskie przepisy z River Cafe (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- oliwa
- ząbek czosnku
- pokrojony na cienkie plasterki
- garść świeżej bazylii
- 1 kg pomidorów bez skórki
- sól morska
- świeżo mielony czarny pieprz
- czerstwa ciabatta
- bez skórki od spodu
- podzielona na kawałki
- oliwa extra vergine
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej oliwę w rondlu i podsmaż czosnek, aż się zrumieni. Dodaj kilka podartych liści bazylii, a następnie pomidory, zmniejsz płomień i gotuj 25-30 min. Dopraw pomidory solą i pieprzem i dodaj kawałki ciabattę i resztę bazylii. Skrop ciabattę odrobiną wody i przemieszaj z pomidorami. Dopraw oliwą extra vergine. Podawaj letnią albo na zimno, z kieliszkiem Chianti classico.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W