Pappa pomodoro

Pappa pomodoro
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.40
Seria kulinarna:
Włoskie przepisy z River Cafe (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • oliwa
  • ząbek czosnku
  • pokrojony na cienkie plasterki
  • garść świeżej bazylii
  • 1 kg pomidorów bez skórki
  • sól morska
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • czerstwa ciabatta
  • bez skórki od spodu
  • podzielona na kawałki
  • oliwa extra vergine

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej oliwę w rondlu i podsmaż czosnek, aż się zrumieni. Dodaj kilka podartych liści bazylii, a następnie pomidory, zmniejsz płomień i gotuj 25-30 min. Dopraw pomidory solą i pieprzem i dodaj kawałki ciabattę i resztę bazylii. Skrop ciabattę odrobiną wody i przemieszaj z pomidorami. Dopraw oliwą extra vergine. Podawaj letnią albo na zimno, z kieliszkiem Chianti classico.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA