Paillard z kurczaka
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Szkoła gotowania Marthy Stewart 3 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Dania z kurczaka
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 2 oczyszczone piersi z kurczaka
- sól gruboziarnista i świeżo zmielony pieprz
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka niesolonego masła
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ostrym nożem natnij pierś w połowie, ale nie dociskaj noża do końca. Trzymając go pod kątem, zacznij rozcinać jedną połowę leżącej na płasko piersi. Nacinaj mięso krótkimi pociągnięciami noża, jednocześnie rozdzielając powstającą warstwę. Obróć pierś i rozkrój tak samo drugą połowę. Rozłóż oba nacięte kawałki na boki, a następnie uderzaj stek płaską stroną tłuczka do mięsa albo ciężką patelnią.
Przypraw steki solą i pieprzem z obu stron. Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek z masłem do momentu, aż masło zacznie się pienić. Smaż mięso przez około 2 minuty do uzyskania złoto-brązowego koloru. Zmniejsz ogień, przewróć mięso i smaż je z drugiej strony przez kolejne 2 minuty. Gotowe steki przełóż na talerze.
Przypraw steki solą i pieprzem z obu stron. Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek z masłem do momentu, aż masło zacznie się pienić. Smaż mięso przez około 2 minuty do uzyskania złoto-brązowego koloru. Zmniejsz ogień, przewróć mięso i smaż je z drugiej strony przez kolejne 2 minuty. Gotowe steki przełóż na talerze.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z kurczaka
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W