Owocowe pakieciki
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia tajska
Składniki:
- owoc mango
- papaja
- banan pokrojony na kawałki
- jabłka
- pokrojone na kawałki
- kawałki ananasa
- owoc marakui
- kilka łyżek wody i kilka łyżek cukru
- do sporządzenia syropu
- gałązka trawy cytrynowej
- kilka plasterków imbiru
- kilka łyżek mocnego alkoholu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszać wodę z cukrem i zagotować. Na małym ogniu odparować przez 15 minut, aż syrop zgęstnieje. Włożyć gałązkę trawy cytrynowej i plasterki imbiru, odstawić. Złożyć dwa kwadraty z mocnej folii aluminiowej. Na folię nałożyć kawałki owoców. Polać syropem, podnieść brzegi folii i ścisnąć, by powstały sakiewki. Ułożyć pakuneczki na średnio rozgrzanym grillu lub w piekarniku, piec przez kilka minut. Przed podaniem rozchylić folię i polać owoce alkoholem i podpalić, podawać płonące.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W