Orkiszowa focaccia z rozmarynem

Orkiszowa focaccia z rozmarynem
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 42)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pieczywo
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Połączyć mąkę, sól, drożdże, wodę i rozmaryn. Zagnieść elastyczne ciasto. Odstawić je na pół godziny w ciepłe miejsce, żeby podwoiło objętość. Następnie dodać oliwki. Rozgrzać piekarnik do 220°C. Formę natłuścić oliwą i przełożyć do niej ciasto. Piec przez 20-25 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA