Orkiszowa focaccia z rozmarynem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 42)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pieczywo
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 250 g razowej mąki orkiszowej
- 250 g białej mąki orkiszowej
- 10 g soli
- 10 g świeżych albo 3 g suszonych drożdży
- półtorej filiżanki ciepłej wody
- 2 łyżeczki suszonego rozmarynu
- pół filiżanki czarnych oliwek bez pestek
- łyżeczka oliwy
- sól
- świeży rozmaryn
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Połączyć mąkę, sól, drożdże, wodę i rozmaryn. Zagnieść elastyczne ciasto. Odstawić je na pół godziny w ciepłe miejsce, żeby podwoiło objętość. Następnie dodać oliwki. Rozgrzać piekarnik do 220°C. Formę natłuścić oliwą i przełożyć do niej ciasto. Piec przez 20-25 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W