Ogrodowe gazpacho
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia hiszpańska
- Ilość osób:
- 6
Przygotowanie:
Składniki:Zupa:
1 ½ schłodzonego soku pomidorowego
¼ szklanki soku z cytryny lub limonki
¼ szklanki sosu Worcestershire
½ łyżeczki sosu Tabasco
sporo soli i świeżo mielonego pieprzu
Sałatka:
3 szklanki pokrojonych pomidorów (najlepiej różnych gatunków)
1 duży ogórek, obrany, pozbawiony pestek i drobno pokrojony
1 czerwona papryka, oczyszczona i drobno pokrojona
1 drobno pokrojone awokado
½ szklanki blanszowanych, uprażonych migdałów
listki mięty do podania
Przygotowanie:
W dużej wazie lub dzbanku wymieszać wszystkie składniki zupy. Doprawić solą i pieprzem.
W dużej misce wymieszać wszystkie składniki sałatki. Sałatkę podzielić na sześć talerzy. Zalać zupą, podawać z listkami świeżej mięty.
© Annabel Langbein
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W