Odświętne francuskie naleśniki

Odświętne francuskie naleśniki
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Przygotowanie:

Składniki:
1 ½ szklanki mąki
3 jajka
2 szklanki mleka
½ szklanki wody
łyżeczka ekstraktu waniliowego
2 łyżki roztopionego masła
masło do smażenia

Przygotowanie:
Mąkę, jajka, mleko, wodę i wanilię ubić razem. Dodać roztopione masło. Naleśniki smażyć z obu stron na patelni na maśle.


© Annabel Langbein

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA