Naleśniki
Oceń przepis:
Przygotował:
James Martin
- Seria kulinarna:
- Słodki James (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery, Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 125 g maki
- szczypta soli
- 1 duże jajko
- 2 łyżki masła
- stopionego
- 300 ml mleka
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przesiej mąkę i sól do dużej miski. Wbij jajko, dodaj połowę stopionego masła i połowę mleka. Zmiksuj na gładko, a następnie wmieszaj resztę mleka. Rozgrzej na patelni trochę masła na dużym ogniu i wlej chochelkę naleśnikowego ciasta, rozprowadzając go po dnie patelni. Piecz w ciągu 1-2 minut, przewróć naleśnik na drugą stronę i piecz, aż druga strona będzie lekko złocisto-brązowa. Zsuń naleśnik z patelni na ogrzany talerz i smaż dalej do wyczerpania ciasta. Podawaj z ulubionym wypełnieniem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W