Nadziewane francuskie tosty
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.29)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 szklanka serka do smarowania
- 1 szklanka dżemu pomarańczowego
- 1 bochenek chleba z rodzynkami
- nie krojonego
- 4 jajka
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka płatków owsianych
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka mielonego anyżu gwiazdkowego
- lub innej przyprawy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W blenderze, lub malakserze zmiksuj serek i dżem na gładka masę. Pokrój chleb na 6 grubych kromek, w każdej z nich wytnij kieszonkę. Roztrzep mleko i jajka. Nasyp płatki owsiane do miski. Do kieszonki w każdej kromce nałóż po 2 łyżki masy serowo-pomarańczowej. Zanurz kromki chleba z obu stron w masie jajecznej, a potem, również z obu stron, w płatkach owsianych. Postaw dużą patelnię na średnim ogniu i rozgrzej na niej oliwę i masło. Smaż tosty, aż zrobią się złocisto-brązowe, odwróć na drugą stronę i usmaż podobnie. Podawaj z sosem z borówek amerykańskich i syropu klonowego (patrz: oddzielny przepis)
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W