Nachos z boczkiem, papryczkami jalapeno i chedddarem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.78)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 6 plasterków boczku
- grubo posiekanych
- 2 cebule
- drobno posiekane
- 1 papryczka jalapeno
- z usuniętym gniazdem nasiennym
- posiekana
- 3 szklanki startego sera cheddar
- 1 opakowanie nachos
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Na średnio dużym ogniu rozgrzać patelnię, wrzucić na nią boczek. Zrumienić, dodać cebulę i jalapeno, smażyć aż zmiękną i zaczną się karmelizować. Lekko ostudzić, włożyć do miski, dodać starty ser. Wymieszać. Rozłożyć nachos na blasze, do każdego nakładać dużą łyżkę masy. Zapiekać ok. 10 minut, aż nachos będą rumiane, a ser się stopi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Kuchnia meksykańska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W