Nachos z boczkiem, papryczkami jalapeno i chedddarem

Nachos z boczkiem, papryczkami jalapeno i chedddarem
Oceń przepis:
34 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.78)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 6 plasterków boczku
  • grubo posiekanych
  • 2 cebule
  • drobno posiekane
  • 1 papryczka jalapeno
  • z usuniętym gniazdem nasiennym
  • posiekana
  • 3 szklanki startego sera cheddar
  • 1 opakowanie nachos

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Na średnio dużym ogniu rozgrzać patelnię, wrzucić na nią boczek. Zrumienić, dodać cebulę i jalapeno, smażyć aż zmiękną i zaczną się karmelizować. Lekko ostudzić, włożyć do miski, dodać starty ser. Wymieszać. Rozłożyć nachos na blasze, do każdego nakładać dużą łyżkę masy. Zapiekać ok. 10 minut, aż nachos będą rumiane, a ser się stopi.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA